Noi mărturii ale unei asistente de la spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe cei fără aparţinători”

Procurorii sibieni au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru omor, după ce în presă au apărut dezvăluiri făcute de foste cadre medicale despre cum sunt tratați bolnavii de COVID-19 în secția ATI a Spitalului județean din Sibiu. Doi foști asistenți medicali au povestit că pacienţi de la ATI care nu puteau respira singuri erau sedaţi şi legați de pat. Mulţi dintre aceştia au murit. Șeful secției ATI recunoaște că pacienții sunt legați de paturi, dar spune că este o procedură reglementată, pentru binele lor. După apariţia dezvăluirilor, ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Judeţean Sibiu. 

„Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam.
Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători , fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, a mărturisit asistenta, citată de Digi 24.
Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat.

Şi procurorii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.