Momentul în care poliţiştii încătuşează şi stropesc cu gaz cu piper o fată de 9 ani. VIDEO

O înregistrare video în care poliţişti încătuşează şi stropesc cu gaz cu piper o fată de culoare în vârstă de nouă ani, în oraşul Rochester, în statul New York, provoacă un nou val de indignare faţă de metodele forţelor de ordine, relatează AFP.

Fata – a cărei identitate nu a fost dezvăţuită – suferea o criză urgentă de sănătate mentală şi ameninţa să-şi omoare mama şi să se sinucidă, potrivit adjunctului şefului poliţiei, Andre Anderson, transmite News.ro.

Poliţişti chemaţi la faţa locului, vineri, au intervenit punându-i cătuşe, după care au încercat să o oblige să intre într-o maşină şi au folosit gaz cu piper atunci când minora a opus rezistenţă, potrivit înregistrării camerelor video purtate de către agenţi – publicate duminică de poliţia din oraş.

Poliţiştii afirmă că au fost ”obligaţi” să folosească cătuşe şi gaz cu piper pentru a asigura securitatea fetei.
Însă primarul afro-american al Rochesterului, Lovely Warren, a condamnat folosirea forţei asupra unui copil şi a anuţat o anchetă internă cu privire la parcticile forţelor de ordine din oraş.

”Eu am un copil de zece ani. Este un copil. Este mic. Ca mamă, această înregistrare video nu este un lucru pe care să vrei să-l vezi”, a declarat ea duminică, într-o conferinţă de presă.