Miron Cozma îl ameninţă pe premierul Florin Cîțu cu o nouă mineriadă: Pot să o fac şi nu ai cum să mă oprești

Ameninţări fără precedent la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu. Renumitul Miron Cozma a declarat război Executivului de la București după valul de proteste al minerilor. Acesta îl amenință pe premier cu o nouă mineriadă.

Miron Cozma îi explică, într-o înregistrare video despre faptul că şi în 2021 poat organiza o mineriadă iar Guvernul nu îi poate opri.

Miron Cozma ameninţă cu mineriade la București

Într-un video acordat postului de televiziune România TV, Miron Cozma şi-a arătat frustrarea de măsurile luate de Guvernul Cîțu ca răspuns la protestele minerilor din ultimele săpămâni. Ba mai mult, acesta amenință cu proteste de amploare, chiar cu mineriade la București:

„Îi spun inclusiv premierului Cîţu. Citeşte istoria evenimentelor cu mineri! În 1991, am schimbat un Guvern cu 10.000 de mineri, cu Armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri.

La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului şi cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîţule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti pe mine! Nici tu, nici alţii!”, a declarat Miron Cozma.

„Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat duminică preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin San, citat de Agerpres.