Medici din Mureș refuză să vaccineze populația împotriva Covid-19: „Sunt dezamăgit”

Pe Valea Gurghiului profesează 9 medici de familie, însă doar unul dintre aceștia a acceptat să participe la campania de vaccinare a populației împotriva SARS-CoV-2.

În zonă există un singur centru de vaccinare în mediul rural din județul Mureș, care funcționează în comuna Gurghiu.

În comună locuiesc 15.000 de locuitori, însă nu toți dintre aceștia par hotărâți să se vaccineze, mai ales că medicii nu sunt deciși să ofere un exemplu.

Mai mulți medici din Mureș refuză să participe la vaccinarea populației

Valea Gurghiului cuprinde patru comune cu 15.000 de locuitori. Când mi s-a propus de către Direcţia de Sănătate Publică am fost de acord să mă implic în deschiderea acestui centru de vaccinare în

Căminul cultural. Până acum percepţia cetăţenilor este una foarte bună, dar, din păcate, nu s-au înscris prea mulţi din comună. În primul rând, m-am gândit la oamenii din comună şi la cetăţenii de pe Vale.

Fiind oameni în vârstă majoritatea, care nu au cunoştinţe într-ale internetului, din acest motiv înscrierile au fost destul de puţine, deşi se puteau face şi prin medicii de familie. În schimb, s-au înscris mulţi din oraşe, fiindcă aplicaţia îţi dă voie să te înscrii oriunde. Cel mai bine era ca la fiecare