Medic roman: “Incetati cu tampenia! Mi se face scarba de atitudinea de vechil a unora dintre confratii mei”

Medicul Gabriel Diaconu este revoltat pe doctorii care spun ca ar trebui interzis accesul la servicii medicale unei persoane care nu crede in existenta virusului. Acesta a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

Iata mesajul integral:

“Incetati cu tampenia!

In aceasta tara, cata vreme inca mai avem legi, ordine si minima luciditate, orice om bolnav se bucura de dreptul de a primi ingrijiri medicale pe care ori le cere, ori i se cuvin daca va ajunge vreodata la spital in incapacitate temporara, sau permanenta.

Cum adica sa refuzi accesul la servicii medicale unei persoane care nu crede in existenta virusului, sau care a incalcat recomandarile de-a purta masca etc? Dar de cand suntem doua feluri de oameni, unii cuminti si unii obraznici, si doctorii trateaza doar oamenii cuminti?

Slujba mea e dedicata umanitatii, ca medic. Am tratat si oameni de treaba, am tratat si persoane certate cu legea. Am oferit consultatii si celor care imi erau simpatici, dar si celor care imi displaceau profund.

Sa fii medic nu iti da privilegiul moral de-a judeca lumea. Doar boala. O boala care nu ocoleste nici pe destept, nici pe sarman. Refuzul de a trata o persoana este o infractiune, propunerea unor cinstite fete sa discriminezi in baza opiniilor, sau credintelor privind epidemia de COVID – absolut rusinoasa pentru breasla medicala.

Exista criterii recomandate pentru prioritizarea in ATI, daca vom ajunge acolo. Ele au fost discutate inca de la inceputul pandemiei, exista scoruri de supravietuire care sunt aplicate, si au fost aplicate si pana acum, in conditiile in care fiecare, dar absolut fiecare persoana merita o sansa la viata egala, in fata legii si in fata firii.