VIDEO – Mărturiile cutremurătoare ale tatălui criminal: „L-am întrebat dacă vrea să mergem împreună, să vedem îngerii, și a spus: DA”

Și-a ademenit copilul spunandu-i că pleacă amândoi într-o călătorie să vadă îngerii. Asta ar fi mărturisit, de pe patul de spital, tatăl ucigaș din Cluj, în fața anchetatorilor care vor să afle cum s-a petrecut teribila crimă.

Deși în mintea lui bolnavă, planul era să moară împreună cu băiețelul, deznodământul n-a fost așa: în călătoria spre viața de apoi a plecat doar bietul copil, care nu știa ce-l așteaptă.

„L-am întrebat pe Ghiorgh dacă vrea să mergem împreună, să vedem îngerii, și a spus: DA” – așa și-ar fi început mărturia macabră criminalul din Cluj, care în loc să fie anchetat după gratii, este interogat pe patul de spital, din cauza rănilor autoprovocate.

”Sigur a premeditat formularea, modul în care o să-l întrebe pe copil, vrei să mergem împreună la îngeri? Ce copilaș de 8 ani nu vrea să meargă cu tati la îngeri. Nu l-a întrebat: fiul meu, vrei să mori?”, spune Diana Cârlajiu, medic psihiatru.

”Dacă înainte se simțea presat cel micuț automat a dat un răspuns de complezență, compliant, pentru a satisfice nevoia părintelui. Cu siguranță niciunul dintre noi nu putem plasa responsabilitatea unui act în brațele unui copil. Ei nu au această capacitate de discriminare și vor fi submisivi părintelui”, spune Anca Maftei, psihoterapeut.