Mama își lasă copilul afară, în mijlocul iernii…

Atunci când mercurul în termometre scade foarte mult, mamele din țările scandinave își lasă copiii afară, să doarmă în ger. Dacă această idee te șochează sau nu ți se pare o idee prea bună, nu ești singurul. Totuși, în țări precum Suedia este ceva foarte comun, chiar și în marile orașe precum Stockholm: peste tot vei vedea copii în cărucioare fiind plimbați afară prin temeraturi de până la -5 grade Celsius!În fața marilor magazine vei vedea cărucioare pline de copii lăsați de părinți în ger, în timp ce aceștia fac cumpărături înăuntru. Sau dacă în timpul zilei mama și copilul au de gând să meargă în vizită, nu e nevoie să găsească o cameră specială în care să doarmă copilul, mamele îi lasă chiar afară, în curte sau pe prispă, să tragă un pui de somn.

Mamele din Suedia jură că metoda asta ciudată îi ajută pe copii să doarmă mai bine, uneori până la 3 ore, și le îmbunătățește sănătatea. În Suedia aceasta este o adevărată tradiție care este transmisă de la părinți la copii de generații. Ei nu cred că frigul este periculos, din contră, spun că gerul îi ajută pe cei mici să rămână sănătoși.

Unii părinți își lasă copiii în ger între orele 9 și 15, luându-i înăuntru doar să le dea să mănânce, ideea acestei practici fiind aceea că dacă cei mici petrec atât de mult timp afară se vor îmbolnăvi mai greu de viruși, iar studiile confirmă faptul că bebelușii care dorm în frig au o calitate a somnului mai bună și dorm mai mult.