Cu cât se majorează alocațiile copiilor! Anunțul făcut de guvernanți

Cu cât au decis guvernanții să majoreze alocațiile copiilor? Cei de la conducerea statului au decis astăzi care va fi suma pe care copiii sub 18 ani o vor primi lună de lună.

Premierul Ludovic Orban a anunțat cu cât se vor majora alocațiile copiilor
Majorarea se va produce treptat
Nici pensiile nu se vor mai mări cu cât au anunțat inițial guvernanții
Majorarea alocațiilor este un subiect sensibil, mai ales în ultima perioadă, de când pandemia de coronavirus a lovit puternic în economia țării. Premierul României a anunțat astăzi că alocațiile se vor majora, în primă instanță, cu 10%.

Astfel, majorarea alocațiilor se va face cu doar 15 lei pentru fiecare copil din țară, dar și această mărire va fi făcută treptat.

”Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a declarat premierul României, potrivit Mediafax.

Majorarea alocațiilor și pensiilor întârzie
Nici pensiile nu vor fi majorate, după cum a afirmat chiar Ludovic Orban. Premierul spune că puterea financiară

a țării nu poate susține mărirea atâtor pensii, o decizie în acest sens fiind luată abia după analizarea situației economice a României.

„Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finanţelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei şi bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluţia economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice. Evident, urmărim şi toate analizele şi prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituţii precum Banca Mondială privitoare la evoluţia economiei româneşti şi economiei europene. În funcţie de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus Orban.

În urmă cu doar câteva luni, guvernanții au anunțat că a fost adoptat proiectul de lege privind majorarea alocațiilor

de la 150 la 300 de lei, însă impactul bugetar pe o perioadă de un an ar fi de șase miliarde de lei. scrie spynews