LUDOVIC ORBAN, ANUNȚ PENTRU TOȚI ROMÂNII. URMEAZĂ NOI RESTRICȚII DIN CAUZA COVID-19?! “VOM LUA MĂSURILE LA CARE NE-AM GÂNDIT!”

Ludovic Orban a anunțat că în acest weekend urmează să se decidă dacă în România vor fi impuse noi măsuri restrictive, în contextul în care numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere.
Doar ieri s-au înregistrat 460 de cazuri noi de coronavirus. Autoritățile sunt îngrijorate de situație și iau în calcul impunerea unor noi restricții.

”Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare. În acest moment avem o creștere de cazuri, evaluăm fiecare zi și luăm o decizie. Evoluția ne va da măsura tratamentului și recomandărilor care vor urma în condițiile în care vom avea o creștere exponențială nu una progresivă și care va forța sistemul medical, unitatea de primiri urgență sau terapia intensivă, atunci vom fi nevoiți să luăm și alte măsuri”, a spus Ludovic Orban.
Ludovic Orban: “Vom face o evaluare și…”
”Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Vom lua măsurile la care ne-am gandit cu o singură condiție. Să nu existe un număr foarte mare de infectări și să nu punem în pericol sănătatea oamenilor. Vom face o evaluare sâmbătă, duminică, și în funcție de datele pe care le vom avea, vom decide. Repet, nu vreau să impunem alte restricții”, a mai spus Ludovic Orban.