Ludovic Orban, anunţ pentru toţi pensionarii din România. „Vrem să creştem pensiile şi puterea de cumpărare a pensiilor”

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va creşte pensiile în 2021. Premierul le-a dat asigurări pensionarilor că majorarea va fi realizată în aşa fel încât să crească şi puterea de cumpărare.

Ludovic Orban a fost întrebat cu cât vor creşte pensiile în 2021. Premierul nu a indicat, însă, exact procentul cu care va fi majorat punctul de pensie.

„Fireşte că va fi mărită (pensia minimă, n.red), cu cât vom vedea pentru că, v-am spus, creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei”, a afirmat premierul.

De altfel, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, le-a dat asigurări pensionarilor că liberalii mizează în 2021 pe o creştere cu 46 la sută a punctului de pensie până în 2024, însă pentru anul următor iau în calcul o creştere de peste 8 procente.

„Noi mizăm pe o creştere a pensiei în următorii patru ani, a punctului de pensie cu 46 la sută. Anul viitor o estimare este de 8,1 la sută.