Lovitură pentru milioane de români

Continuă să vină lovituri pentru milioane de români din toată țara. După ce dublarea alocațiilor a fost amânată, se pare că și mărirea pensiilor rămâne, momentan, doar o intenție cu slabe șanse de a intra în aplicare.

Problemele economice ale țării noastre ar sta la mijlocul acestor bâlbâieli, având în vedere că Guvernul nu este sigur cum va evolua economia României. Poziția lui Orban a fost susțintă și de Florin Cîți, ministrul de Finanțe, care a anunțat pe Facebook că nu există bani la buget pentru mărirea alocațiilor și pensiilor. Nu este cert nici creșterea punctului de pensie la 1 septembrie.

Acum câteva zile, a fost mare zarvă pe tema alocațiilor, care ar fi trebuie să fie dublate începând cu această lună. Deși legea a fost votată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis, tot lipsa banilor la buget a făcut imposibilă și aplicarea acestei măsuri. Drept urmare, s-a decis amânarea până în iulie, la prima rectificare bugetară.

„Poziția președintelui e firească, aceea de a promulga legea. Noi și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile. Soluția pe care vom merge e aceea de a proroga intrarea în vigoare până vom putea asigura resurse necesare în bugetul de stat”, anunța premierul Ludovic Orban.

Acum, Guvernul a revenit asupra declarațiilor, dezvăluind că dublarea după rectificare este puțin probabilă, având în vedere că nu sunt identificate surse de finanțare.