Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. De unde se intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a adoptat duminică o nouă listă cu ţările cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin din aceste state sunt nevoite să intre în izolare sau carantină.

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Țări precum Cehia, Republica Moldova, Franța, Italia, Polonia, Cipru, Maldive, Olanda, Bulgaria, Belgia, Austria sau Spania se află pe listă.

Persoanele care intră în România din aceste state trebuie fie să prezinte certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, și intră în carantină 10 zile, fie stau în carantină 14 zile dacă nu prezintă acest document.

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată

Date publicate de ECDC sunt valabile pentru perioada 22 februarie – 7 martie 2021). Conform raportului ECDC, in ultima săptămâna Spania a raportat mai puține cazuri datorita eliminării unor date duplicate de la începutul pandemiei pana in prezent, astfel încât rata de incidenta din ultima săptămâna nu reflecta situația de fapt.

Ce amendă rişti dacă nu porţi masca în locuri publice

Raed Arafat susține că este posibil ca numărul de cazuri de Covid-19 să mai crească în România, însă autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a împiedica un lockdown total. Din această seară, o nouă stare de alertă.

Art. 60 – Constituie contravenții, în măsura în care nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate potrivit legii penale infracțiuni, următoarele fapte săvârșite pe durata stării de alertă: