Klaus Iohannis are probleme mari!

Klaus Iohannis are probleme mari! Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului protestează față susținerea arătată pentru Oana Stănciulescu,

care a fost cooptată pentru a deține o nouă funcție publică, după cea de membru în Consiliul de Administrație al TVR.
Klaus Iohannis are probleme mari! Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului protestează față susținerea arătată pentru Oana Stănciulescu.

Fosta jurnalistă este acuzată că nu a arătat în vreun fel că și-ar fi schimbat opiniile antisemite și discriminatorii exprimate în trecut.

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului reacționează
Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului – CMCA îi cere prin intermediul unei scrisori președintelui Klaus Iohannis să renunțe la nominalizarea Oanei Stănculescu în Colegiul CNSAS, potrivit flux24.ro.

În cadrul documentului, CMCA arată că, în calitate de jurnalistă, Oana Stănciulescu a participat la o emisiune difuzată de Realitatea TV, unde ”a exprimat o clară poziție discriminatorie față de comunitatea evreilor din România”.

”Dna Stănciulescu, fără a ține seama că evreii la care face referire sunt cetățeni români, a făcut o clară distincție între ”noi, majoritatea” și ”voi, comunitatea evreiască””, mai precizează documentul.

”Dna Oana Stănciulescu a afirmat că evreii români trebuie să se supună ”voinței majorității pentru că aici este România” și ca atare trebuie să accepte, în mod tacit și cu capul plecat, reabilitarea și promovarea unor personalități care au participat la crearea, adoptarea și implementarea politicilor antisemite, politici care au culminat cu crimele comise împotriva everilor de regimul Antonescu”, mai arată CMCA în scrisoarea adresată Președinției.

Documentul amintește și de scrisoarea publică de protest semnată de mai mulți intelectuali, scriitori și cetățeni care s-au opus numirii Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR, având ca motiv aceleași acuzații de antisemitism, precum și reacția ambasadei Statului Israel.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca.