Klaus Iohannis a adus azi o veste bună și o veste proastă. „Este foarte trist. Dar tristețea nu rezolvă problema” (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a ținut, miercuri 22 iulie, o scurtă declarație de presă, după ședința avută cu o parte dintre miniștrii cabinetului Orban. „Asta a fost vestea bună”, a spus președintele după ce a prezentat modul în care România lucrează la planul pentru cheltuirea celor 80 de miliarde de euro de la UE, dar a precizat: „Există și o veste proastă azi”.

Klaus Iohannis: „Nicio lege nu oprește acest virus”

Klaus Iohannis a declarat că este foarte trist că astăzi s-a ajuns la peste 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, însă „tristeţea nu rezolvă problema”. Şeful statului a precizat că oamenii trebuie să respecte regulile de distanţare socială, să poarte măşti, iar Guvernul are de azi instrumentul pentru preveni răspânderea COVID-19, însă „nicio lege nu opreşte un virus”, a precizat Iohannis.

„Vestea proastă pe astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1.000 de persoane detectate cu noul coronavirus. E foarte trist, dar tristeţea nu rezolvă problema. Problema putem să o rezolvăm împreună, respectând măsurile de distanţare, purtând mască. Acum Guvernul are la dispoziţie noul instrument, noua lege care relgementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu opreşte un virus. Aici e nevoie de contribuţia noastră a tuturor”, a declarat Klaus Iohannis miercuri la Palatul Cotroceni, după o întâlnire cu premierul şi câţiva membri ai Guvernului pentru discuţii despre fondurile europene.

Care este vestea bună adusă azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acordul obținut în Consiliul European, potrivit căruia României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru programe europene pentru anii care urmează. „Este o sumă foarte mare și cu acești bani, dragi români, vom fi în situația nu doar de a relansa economia României, vom fi în situația de a reconstrui România, deci să intervenim și în economie, și în marile sisteme publice. ”