Klaus Iohannis, prima reacție după proteste. Ce le-a transmis președintele românilor

De curând, au fost impuse noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului, care îi nemulțumesc pe români și i-au determinat să răbufnească. Ultimele zile au fost foarte agitate, deoarece s-au organizat proteste în majoritatea orașelor mari din țară. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și spune nemulțumirea, acțiune despre care președintele Klaus Iohannis și-a zis părerea. În acest context, șeful statului le-a transmis un mesaj important românilor.

Klaus Iohannis susține protestele, dar nu tolerează violența

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj important tuturor românilor, după ieșirile în stradă din ultimele zile, care nu s-au terminat tocmai bine. Șeful statului condamnă violențele și manifestările extremiste și xenofobe de la protestele care au avut loc luni.

Deși consideră că este dreptul oamenilor să iasă în stradă, să-și spună părerea și să reacționeze la ce se întâmplă în jurul lor, crede că ar trebuie să fie mai atenți la cum se desfășoară și să respecte aumite limite. Președintele îi înțelege pe oameni, dar vrea ca aceștia să înțeleagă că de ei depinde evoluția acestei boli în țara noastră.

“Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global.

Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România.”, a declarat Iohannis.