Klaus Iohannis a vorbit despre revenirea la starea de urgență, după un nou record negativ: „Vedem că numărul este în creștere”

Președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă, în cadrul căreia a adresat și îngrijorările cum că România

s-ar putea întoarce la o stare de urgență. Totul, ca urmare a stabilirii unui nou record de cazuri de COVID.

La Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a dat asigurări că nu vede motive pentru o revenire la întoarcerea de urgență, chiar dacă numărul de infectări este în creștere.

Completând declarațiile de ieri ale lui Nelu Tătaru, șeful statului a explicat că epidemia poate fi ținută sub control chiar și așa, dacă se respectă regulile.

„Nu văd motive pentru un lockdown, o situație în care cetățenii să stea la domiciliu. Vedem că numărul de infectări este în creștere.

Noi putem să stăpânim epidemia dacă respectăm regulile. Sunt lucruri atât de simple prin care putem să reușim să stăvilim răspândirea epidemiei”, a declarat Președintele.

Klaus Iohannis nu vrea stare de urgență, dar vrea măsuri dure

În schimb, șeful de la Cotroceni a ținut să facă un apel ferm pentru autorități, în vederea gestionării situațiilor din localitățile unde există un număr mare de infectări cu COVID.

„În măsura în care numărul de persoane crește, se poate lua măsuri. Sunt adeptul măsurilor luate în plan local sau județean.

De când a început, răspândirea nu este uniformă. Este necesar să se ia măsuri dure, acolo unde sunt necesare. în funcție de evoluția pandemiei”, a mai precizat Iohannis. scrie spynews.ro