Județele în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

Principalii doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, care au intrat în turul doi, şi-au disputat judeţele în care PNL şi PSD au influenţă. Astfel, Iohannis a înregistrat o victorie categorică la Sibiu, Iași și în Timiș, dar a reușit să se impună și în mai multe județe controlate de PSD.

Klaus Iohannis a obținut cel mai bun scor în județul Sibiu, unde a fost votat de 66,76 % dintre alegători, urmat de Dan Barna cu 11,02 %, potrivit numărătorii paralele efectuată de Organizaţia Judeţeană a PNL. Interesant este și că Iohannis s-a clasat pe primul loc în judeţul Mureş, un fief al UDMR, fiind urmat de Kelemen Hunor. Dincolo de judeţele liberale, unde şeful statului s-a clasat pe primul loc, s-au înregistrat câteva surprize majore în unele judeţe controlate de PSD.

O surpriză a constituit-o victoria din judeţul Neamţ, al baronului local Ionel Arsene, lider cu influenţă în PSD.

Klaus Iohannis a câştigat primul tur cu 36,31%, potrivit numărătorii paralele efectuată de PNL Neamţ. Pe poziţia a doua s-a clasat Viorica Dăncilă, care a întrunit 26,08% dintre voturi.

Situația a fost similară și la Constanța, un alt fief important al PSD, unde președintele a luat un număr aproximativ dubli față de Viorica Dăncilă. 123.000 vs. 62.515 voturi.

Cu galben – județele în care a câștigat Iohannis, cu roșu – județele în care a câștigat Viorica Dăncilă. Candidatul UDMR Kelemen Hunor a câștigat în județele Harghita și Covasna – marcate cu verde