Ion Țiriac, nemulțumit de creșterea cu 14% a pensiilor. „Înseamnă că sunt miliardari”

Guvernul român a majorat pensiile de la 1 septembrie cu 14%, însă Ion Țiriac spune că nu înțelege decizia Executivului. „În 10 ani, de unde iei acești 14%?”, a întrebat el retoric în timpul unui interviu.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Omul de afaceri a dat exemplul Franței, care a crescut vârsta de pensionare, și spune că politicienii romîni ar trebui să se gândească la viitor.

„Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.