Reacția lui Iohannis după decizia CCR : Fără aceste amenzi, morții ar fi fost mult mai mulți

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni să eşueze.

Declarații LIVE TEXT ale lui Klaus Iohannis:

– Acum se departajează cei responsabili și curajoși de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase.

– Sunt pe de o parte românii care respectă restricțiilor, salvând vieți, specialiștii și guvernații care au luat măsuri corecte și care pregătesc un program de relansare a economiei. Această parte a societății e orientată spre depășirea crizei.

– De cealaltă parte, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție și proastă guvernare, adică PSD și acoliții săi.

– România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile instituite în această stare de urgență

– Este încă un semn de nepăsare, inconștiență a neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că interesul politic e mai presus de oameni pentru ei.

– Nu este surprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutate, discutabile. Este evident pentru noi toți că ele au fost utile. Surprizătoare este perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății.

– Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu decizia CCR. Sancțiunile impuse de autorități nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

– Românii se confruntă cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul SARS-COV-2, și unul la fel de perfid. Cei mai bine intenționați dintre noi am fi crezut că atunci când națiunea noastră are de înfruntat o criză, acești politicieni s-ar fi unit. O iluzie, pentru că lupul își schimbă blana, dar năravul ba.

Ce a declarat neconstituţional CCR

Şeful statului nu a reacţionat miercuri, după deciziile CCR prin care abrogarea pensiilor speciale era declarată neconstituţională. Şi ordonanţa de urgenţă prin care amenzile date de la 1 aprilie, în starea de urgenţă, erau majorate, a fost declarată neconstituţională.

Joi, preşedintele a vorbit public doar despre colaborarea în zona Balcanilor, după o videoconferinţă cu şefi de state din regiune. De aceea, este aşteptată o reacţie publică a sa şi privind deciziile Curţii Constituţionale a României.

Amenzile se dau în continuare şi după decizia CCR

Premierul Ludovic Orban a avertizat însă că amenzile se vor aplica în continuare, însă la nivelul anterior ordonanței de urgență care a făcut obiectul sesizării de neconstituționalitate.

Premierul a subliniat faptul că, deocamdată, se așteaptă motivarea deciziei CCR. scrie simpaticul.ro