Iohannis, mesaj important pentru români: “Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste.”

Pandemia continuă să provoace pagube și situația se complică pe zi ce trece. Oamenii sunt tot mai nemulțumiți de măsurile impuse în țara noastră, motiv pentru care au protestat zile la rând, însă manifestările respective au degenerat. În acest context, președintele a avut un mesaj important pentru toți românii.

Iohannis încurajează vaccinarea

Șeful statului a participat la o ceremonie organizată de Institutul „Cantacuzino” pentru sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, președintele a ținut să le transmită un mesaj important românilor. Astfel, Iohannis a declarat că manifestările violente nu sunt o soluție, ele nu ne ajută să scăpăm de pandemie, ci totul depinde de comportamentul nostru.

„Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că soluția pentru a reveni la normalitate este este vaccinarea. Astfel, îi încurajează pe români să se gândească serios la imunizare și să profite de faptul că, în acest moment, campania de vaccinare este în plină desfășurare.

„Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care să ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate și de măsuri coerente pentru a le proteja locurile de muncă. Altfel, tensiunea socială se va transforma, rapid, într-un cutremur care va mătura șansele țării de a ieși din criză! (…) Acum Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor!”, scrie Marcel Ciolacu.