Iohannis: Lunile care vor urma nu vor fi deloc usoare

Lunile care vor urma nu vor fi deloc usoare, spune presedintele Klaus Iohannis, cu referire la pandemie: „Oricat ne-am dori, situatia epidemiologica nu ne permite intoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei”.

Klaus Iohannis a atras atentia ca ne aflam din nou intr-un punct critic si avem fiecare de facut o alegere fundamentala pentru viitor: „Vrem sa mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri si la supraaglomerarea spitalelor?

Este un drum la capatul caruia ne asteapta multa suferinta si pierderi incomensurabile. Sau alegem sa avem si viata sociala si economie functionala? Putem, daca dam dovada de responsabilitate”, a spus seful statului intr-o declaratie de presa facuta miercuri seara.

“Vom reactiona local si regional. Nu este nevoie sa inchidem toata tara, daca avem focare in anumite regiuni, atunci acolo se va actiona.

– Sunt orase si comune unde numarul de infectari este mare, dar si sunt orase unde nu sunt bolnavi. Deci trebuie sa se actioneze distinct.”, a spus presedintele.

Iohannis a adaugat ca restrictiile sunt inevitabile: „Cu cat mai repede sunt introduse si respectate, cu atat mai rapid isi produc efectele”.

Presedintele a adaugat ca nu doar in Romania este complicata situatia, mai ales ca sistemele de sanatate au fost supuse in ultimele luni unei mari presiuni, iar medicii au facut eforturi uriase pentru a salva vietile oamenilor.