Încă un caz de răpire! Adolescentă de 17 ani, luată cu forța după ce părinții nu au fost de acord să o mărite! Zeci de polițiști, mobilizați de urgență

O adolescentă în vârstă de 17 ani, dintr-o localitate din Slobozia, a fost răpită după ce părinții ei au refuzat să o mărite, potrivit tradiției țigănești. Ulterior, aproape 30 de polițiști au fost mobilizați pentru găsirea ei.

O fată în vârstă de 17 ani, din comuna Slobozia Bradului, dintr-o familie de rromi, a fost răpită joi seara de către patru persoane. Răpirea a fost sesizată la poliţie de tatăl fetei, care a spus că patru persoane pe care le cunoaşte, respectiv un bărbat şi o femeie, fiul acestora în vârstă de 20 de ani, toţi din comuna Slobozia Bradului, împreună cu încă un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Tâmboeşti au intrat în casă, fără acordul proprietarului şi apoi au fugit cu fata.

„Din cercetările efectuate a rezultat că încă din data de 15 august a.c. între cele două familii au avut loc întrevederi şi discuţii, în vederea căsătoririi copiilor lor, însă cererea în căsătorie a fost în cele din urmă respinsă.26 de poliţişti au desfăşurat activităţi specifice pentru identificarea minorei, iar în urma acestora fata a fost depistată pe raza comunei Slobozia Bradului, în prezenţa tânărului în vârstă de 20 de ani”, potrivit IPJ Vrancea.

 

Ulterior, pe numele bărbatului și pe al fiului lui au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani.