În satele din Vaslui locuitorii nu cred în noul tip de coronavirus: “E o vrăjeală de-a ăstora mari care sunt la conducere”

Declaraţiile iresponsabile ale politicienilor pot pune în pericol sănătatea populaţiei care i-a ales să le reprezinte interesele. Nu demult Dumitru Buzatu bătea cu pumnul în masă la o şedinţă a Consiliului Judeţean pe motiv că nu vrea să poarte mască în spaţiu închis. În satele din Vaslui are destui adepţi, oameni care cred că noul tip de coronavirus este cel mult o problemă a orăşenilor, dacă nu una inexistentă.

Bărbat: “E o vrăjeală de-a ăstora mari care sunt la conducere.
Bărbat: Mor oamenii, mor de boala lor, nu că, vai de mine, „coroana” și…
Bărbat: Aşa ceva nu este la noi la Rebricea, aici.
Reporter: Dar vă temeţi de boală, credeţi că există?
Bărbat: Nu-i nimic, e o propagandă! Nu-i nimic!”

Bărbat: “Cuvântul ăsta pante… pantemie, pandemie sau distanţare socială. Vai de mine!
Reporter: Aţi purtat mască din martie, de când a început pandemia?
Bărbat: N-am purtat niciodată! Am fost ieri, că a fost tata în spital, el e cu plămânii, şi l-am externat ieri, l-am adus acasă. Mi-a adus o cucoană: „Ei, ei, măscuţa!”. Ce mai umblaţi cu prostii, măscuţa voastră.”

Gicu Cărăuşu este mecanic într-un sat aflat la 10 kilometri de oraşul Vaslui. Ca mulţi alţi localnici e convins că boala e o problemă a celor de la oraş.

Gicu Cărăuşu: “La televizor unde deschizi pe toate canalale e covidu, cu statistici, cu asta, dar pe cuvânt vă spun că pe aici pe la noi nu cred că ajunge. În alte părţi unde-s aglomeraţii. Aşa, nu cred. Pe cuvânt, nu prea cred!”