Iată ce au găsit înăuntru

Au găsit o temniță veche de 2.300 de ani. Erau curioși să vadă ce se află înăuntru, așa că au deschis-o. Când au observat… au înlemnit!

Arheologii turci au descoperit o temniță veche de 2.300 de ani, cu o poveste cutremurătoare, în provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei.

În timpul excavărilor arheologice din provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei, turcii au descoperit o temniță veche de mai mult de două milenii, folosită pentru torturi și pentru execuții, relatează Mediafax, citând Hürriyet. Arheologii spun că temnița, care include un puț pătat de sânge, o cameră de tortură și coridoare care fac legătura cu ruinele unui turn, datează din timpul Regatului Bitiniei, de acum 2.300 de ani.

Ibrahim Yilmaz de la Universitatea Uludag, membru al echipei de arheologi, spune că scopul săpăturilor, parte a unui proiect inițiat de municipalitatea Bursa, este de a dezgropa zidurile fostului oraș și că restaurarea acestora va continua. Yilmaz spune că o mare parte din zidul de 3,4 kilometri a fost deja scoasă la suprafață au determinat locul în care se află porțile Taht-i Kale, Yer Kapi, Saltanat Kapisi, Kaplica Kapisi Zindan Kapi, prin care se făcea accesul în oraș.