Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19, peste 66.000, pentru a cincea zi consecutiv

Statele Unite au recenzat sâmbâtă 66.528 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, un nou record pentru această ţară, cea mai afectată din lume de pandemie, potrivit Universităţii Johns Hopkins, notează AFP.

G.B., duminică 12 iulie 2020 , 12:19

Numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei se ridică la 3.242.073, potrivit acestei universităţi cu sediul în Baltimore (est). Numărul deceselor se ridică la 134.729, adică cu 760 mai multe faţă de vineri.

Numărul zilnic de noi infecţii a depăşit 60.000 pentru a cincea zi consecutiv în SUA, au admis autorităţile sanitare, epidemia fiind necontrolată în multe state.

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19, peste 66.000, pentru a cincea zi consecutiv

Pentru prima dată, preşedintele Donald Trump a purtat mască în public sâmbătă, cu ocazia unei vizite într-un spital militar, în apropiere de Washington.

statele unite record negativ covid

Trump, care subapreciază gravitatea pandemiei, a fost până în prezent reticent la această măsură de prevenţie, ca mulţi dintre susţinătorii săi.

Două treimi dintre americnai dezaprobă gestionarea pandemiei de Trump, potrivit unui sondaj publicat, vineri, de ABC, faţă de jumătate în aprilie. Sondajele pentru alegerile din 3 noiembrie arată nouă puncte avans în medie pentru adversarul său, democratul Joe Biden.