Florin Cîțu: de la 1 august am putea renunța la masca de protecție. Care este condiția obligatorie

Premierul României anunță că de la 1 august 2021 am putea renunța la masca de protecție care acum este obligatorie și în spațiile deschise, și în cele închise. Condiția pentru această posibilitate este atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate.

Florin Cîțu spune când putem scăpa de masca de protecție
Premierul a anunțat că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape și că odată ce se va atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate, s-ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv purtarea măștii de protecție.
Conform premierului Florin Cîțu, revenirea la normal se traduce prin: fără restricții, fără limitarea circulației de noapte, fără măști, și așa mai departe.

Relaxarea măsurilor ar putea începe de la 1 iunie – prima etapă și de la 1 august a doua și ultima care vizează ridicarea tuturor restricțiilor.

Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vaccinăm ca putem să ajungem acolo, a declarat Florin Cîțu.