Fiul lui Radu Mazăre, din Madagascar, despre extrădarea tatălui său: „Poate să dureze. A depus o cerere la ONU, care îi oferă protecție și statut de azilant”

Răducu Mazăre (25 de ani), fiul lui Radu Mazăre (51 de ani), a dezvăluit la România TV că tatăl său se află în centrul de detenție pentru cei care urmează să fie extrădati. Tânărul a povestit și cum a fost prins tatăl său, dar și în ce condiții este închis acum.

„Sunt în Antananarivo, îl vizitez pe tata zilnic, îi duc de mâncare. Este în centrul de detenție pentru pentru cei care urmează să fie extrădați de aici. Multe nu are ce să facă, stă, îi ducem de mâncare și mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, nu trebuie să îi plângem de milă, suntem căliți. A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic. (…) Mi-a cerut cărți și i-am dus ce citeam eu. O revistă Lumea care apare lunar, luată de mine, Patimile lui Hristos. Cred că îi sunt de ajuns”, a declarat fiul lui Mazăre, la România TV.

Așteptăm să se demareze procedurile. Ascultăm în legătură cu trimiterea avionului, însă nu este așa simplu, se trimit documentele din România, se intră pe o procedură judiciară internațională. Dosarul trebuie să ajungă la judecători. să fie judecat, poate să dureze, aici în Madagascar trăim într-o țara democrată”