După ce a fost sechestrată în Mexic, o femeie nu a mai fost primită la birou fără dovadă medicală, în România

După ce a petrecut 26 de ore pe aeroportul din Cancun, alături de alți români care mergeau în vacanță în Mexic, o femeie din Galați a ajuns la cuțite cu angajatorul, la întoarcerea în țară.

Șeful direct nu i-a permis să revină la birou și i-a cerut o dovadă medicală că nu s-a infectat. De fapt, avea să recunoască omul, ceilalți colegi de serviciu ar fi făcut presiuni să o țină departe, de teama Covid.

Femeia de 71 de ani a plecat, împreună cu o prietenă, în ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de vis. Calvarul a început în aeroportul din Cancun, unde, alături de alte câteva zeci de romani, a fost sechestrată timp de 26 de ore. Totul, în urma anchetării unei grupări interlope, conduse de cel supranumit „Rechinu”.

După 10 zile, la întoarcerea în ţară, a avut o altă surpriză neplăcută. Directorul Casei de Ajutor Reciproc, unde lucrează ca Preşedinte al Comisiei de Cenzori, a alungat-o de la birou.

Verginica Pintilie, angajată CARP Galaţi: „Să plec, că aşa a hotărât în consiliul director, cât eu eram plecată, ca să nu-i contaminez. Dacă nu vreau să plec, să părăsesc instituţia, mă dă afară cu bodyguard-ul”.

În cele din urmă, preşedintele casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Galaţi recunoaşte că nu şi-a primit colega la serviciu în urma presiunii celorlalţi angajaţi, care se temeau că ar fi putut să îi îmbolnăvească.

Ion Mehedinți, preşedintele CARP Galaţi: „Au venit oamenii din jur, “domnule preşedinte, ştim ce-a fost, ştim pe unde-a umblat, de ce nu-i cereţi să stea acasă câteva zile?” N-am vorbit cu toţi aşa? Că e bine, când se întoarce, să stea câteva zile acasă”.