După ce s-au vaccinat împotriva coronavirusului, 200 de persoane din Israel s-au infectat cu noul virus și 4 au murit

Peste 200 de persoane au fost diagnosticate cu noul virus în Israel, la câteva zile după ce au făcut prima doză din vaccinul Pfizer, notează Times of Israel.
Conform cercetătorilor israelieni, procesul de imunizare necesită timp și este esențial ca persoanele care fac prima doză să o facă și pe a doua.
„Vaccinul Pfizer nu este făcut cu coronavirusul în sine, ceea ce înseamnă că nu există nicio șansă ca cineva să-l prindă din vaccin. În schimb, vaccinul conține o bucată de cod genetic care antrenează sistemul imunitar să recunoască proteina cu vârfuri pe suprafața virusului și să creeze anticorpi pentru a ataca dacă întâlnește covidul.

Dar acest proces necesită timp, iar studiile efectuate până acum asupra vaccinului au arătat că imunitatea la virus crește la doar 8-10 zile după prima injecție – și apoi la aproximativ 50% eficacitate.
Acesta este motivul pentru care a doua doză de vaccin, administrată la 21 de zile după prima, este esențială: întărește răspunsul sistemului imunitar la virus, aducându-l la 95% eficacitate și asigurându-se că imunitatea durează. Acest nivel de imunitate este atins doar la aproximativ o săptămână după a doua doză – sau la 28 de zile după prima doză”, precizează sursa citată.