DOLIU LA FILARMONICA „GEORGE ENESCU” DIN CAPITALĂ! DIRIJORUL CAMIL MARINESCU, UCIS DE CORONAVIRUS

Filarmonica „George Enescu” din București este în doliu! Dirijorul Camil Marinescu a murit astăzi, din cauza Covid-19.

Fratele dirijorului este cel care a dat vestea morții pe o rețea socială. Bărbatul s-a stins din viață azi, la Spitalul Victor Babeș.

„Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi, la ora 6 a.m. Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau să comunic. Dacă nu răspund la mesaje, vă rog frumos să mă scuzați. Dumnezeu să-l odihnească în pace! R.I.P”, a scris Ciprian Marinescu, fratele dirijorului.

Camil Marinescu a fost dirijor principal la filarmonică vreme de șapte ani

 

Filarmonica „George Enescu” a transmis, de asemenea, un mesaj, scrie DC News.

„Filarmonica “George Enescu” isi exprima regretul fata de disparitia talentatului dirijor Camil Marinescu (1964-2020), colaborator remarcabil al institutiei noastre. Artistul a fost dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” in perioada 2012-2019”, a precizat instituția.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.120 de cazuri noi.

În total, în România au murit 2.187 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.