Doi soți din Prahova au murit după vaccinarea anti-covid-19. Ce a pățit și fiica lor

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, anunță că se va face o verificare la nivelul Direcției de Sănătate Publică Prahova. Această decizie a venit după ce două persoane au murit după vaccinarea cu anti-Covid. Cei doi erau soț și soție.
Soții au fost diagnosticați cu o formă severă

Din primele date, se pare că cei doi erau infectați cu noul coronavirus. Datele preliminare arată că aceștia au dezvoltat o formă mai severă a virusului ce a evoluat nefavorabil. De asemenea, s-a discutat despre vaccinarea persoanelor ce sunt intubate sau cu o infecție asimptomatică a SARS-CoV-2, însă în niciun caz nu crește riscul de evoluție nefavorabilă. Vaccinarea împotriva noului coronavirus nu influențează în absolut nici un fel evoluția bolii.
Datele preliminare pe care le am – şi am şi vorbit şi pentru această situaţie cu doamna director de la DSP Prahova, urmează să facă o evaluare – însă datele preliminare arată că într-adevăr cele două persoane, din păcate, au fost diagnosticate cu Covid-19, cu o formă severă care a evoluat nefavorabil.

Fiica celor doi este în stare gravă
Prefectura Prahova a anunțat că prefectul solicitat DSP a cerut demararea unei anchete în regim de urgență cu privire la acest caz. Presa locală a relatat cum doi soți, infectați cu noul virus, au fost vaccinați cu câte o doză de vaccin împotriva acestuia.

Cei doi au murit din cauza unei forme severe de COVID-19. De asemenea, fiica celor doi a fost și ea infectată și se află în stare gravă. Medicul a precizat și care sunt situațiile în care persoanele ce au programare pentru administrarea vaccinului și se prezintă la centre, nu primesc serul anti-coronavirus.