Dezastru pentru Udrea. I s-a pus sechestru pe avere. Decizie de ultimă oră

Urmează o perioada grea pentru Elena Udrea. A început judecarea pe fond și i-a fost pus sechestru pe avere. Decizie de ultimă oră!

Începe judecata în dosarul Hidroelectrica. Inculpați: Elena Udrea şi Dan Andronic
Judecătorii au constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de Direcția Națională Anticorupție. Oamenii legii au decis începerea judecății în dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru este acuzat de trafic de influență și spălarea banilor, iar jurnalistul Dan Andronic de mărturie mincinoasă.

Cei doi au fost trimiși în judecată, în acest dosar, în 2015, de către DNA. În 2011, Udrea ar fi acceptat promisiunea făcută de un afacerist, prin intermediari, de a primi 5.000.000 USD pentru a influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate.

„Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, acuzele DNA.

I s-a pus sechestru pe avere
În luna februarie a anului 2019, dosarul fusese retrimis la DNA, după ce judecătorii de la ÎCCJ au dispus anularea unor probe și îndepărtarea lor de la dosar.

Un judecător de la Curtea de Apel a respins toate excepțiile și cererile Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica și a constatat legalitatea probelor strânse de procurorii DNA. Mai mult, magistratul a dispus instituirea sechestrului pe averea fostului ministru, până la concurența sumei de 4.700.000 de euro, în vederea confiscării speciale.