Denis, un băiețel de aproape 10 ani trăiește o adevărată dramă. La vârsta la care copiii ar trebui să se joace și să e bucure de viață, Denis se luptă, la propriu, cu o boală cumplită: un cancer galopant!

Denis, un băiețel de aproape 10 ani trăiește o adevărată dramă. La vârsta la care copiii ar trebui să se joace și să e bucure de viață, Denis se luptă, la propriu, cu o boală cumplită: un cancer galopant! Familia băiețelului este disperată, căci următorul pas pe care trebuie să-l facă micuțul este vizita la o clinică din Turcia, unde i se promit mai multe șanse decât în România.

Denis are 9 ani şi 8 luni. Este un copil vesel, căruia îi plac jocurile, filmele, dar mai ales să se joace împreună cu prietenii de la școală şi de la afterschool.
Pe 4 octombrie a mers la şcoală. În urmă cu o zi, la afterschool, se plânsese de dureri de cap în timp ce se juca în curte cu prietenii lui. În dimineața aceea a mers în clasă, s-a așezat la locul lui, şi-a scos cărțile şi paharul pe bancă, apoi a simțit din nou durerea de cap.

La 8.40, a auzit soneria care anunța prima recreație, însă el nu se simțea bine. Colegul lui, Radu, a venit lângă el, însă Denis nu mai putea vorbi. Doamna învăţătoare a observat că ceva nu era în regulă, l-a întrebat pe Denis ce se întâmplă, însă el nu a putut să-i răspundă. A rămas uitându-se în gol. Imediat, învăţătoarea i-a sunat pe părinţi, să le spună că lui Denis îi era rău. A fost chemată asistenta de la cabinetul medical al școlii, unde a fost dus pentru monitorizarea tensiunii şi a pulsului. Reacţia promptă a învăţătoarei lui, care i-a acordat primul-ajutor de specialitate, i-a salvat viaţa.

Zece minute mai târziu, când mama lui a ajuns la şcoală, starea lui Denis se deteriorase semnificativ. Nu mai avea sensibilitate pe partea dreaptă, nu reacționa la niciun stimul.

În câteva minute a venit SMURD-ul. Denis începuse să verse, semn că avea hipertensiune intracraniană. A fost transportat la spitalul Marie Curie unde, în gardă, s-a acționat rapid. Doctorul a constatat semnele clinice şi a instituit un tratament de scădere a presiunii intracraniene şi antiepileptic, deoarece episodul a fost considerat o criză de epilepsie. S-a făcut un CT de urgenţă şi s-a constatat prezența unei tumori.

Denis a fost internat în regim de urgenţă, în secția de neurochirurgie, la doctorul Sorin Târnoveanu, unde s-a continuat tratamentul.
În jurul orei 11.00, după criza teribilă, Denis era recuperat complet, vorbea, simțea, se mişca.

Luni, pe 7 octombrie, s-a făcut RMN-ul, iar marţi dimineaţa, pe 8 octombrie, Denis a intrat în prima operaţie, pentru extirparea tumorii. Joi, pe 10 octombrie, a urmat un al doilea RMN, cap şi coloană, cu substanţă de contrast.

Din păcate, cel de-al doilea RMN a evidențiat un nodul care nu se văzuse la primul. Doctorii au decis să intervină, din nou, pentru îndepărtarea acestuia, la o săptămână după prima intervenție. Astfel, luni, pe 14 octombrie, Denis a intrat din nou în operaţie, pentru extirparea celei de-a doua tumori.

Pentru Denis, urmează un drum greu, plin de încercări. După primele rezultate preliminare, părinţii aşteaptă, acum, un diagonostic final, în cel mult trei săptămâni. Denis va începe un tratament greu şi costisitor, pentru a se vindeca şi pentru a se întoarce alături de colegii lui, la şcoală şi la after.

Denis are nevoie de ajutor. Pentru donaţii, părinţii au deschis două conturi:

BANCA: BRD, AG. DRUMUL TABEREI
Titular cont: ENULESCU GILBERT LUCIAN

IBAN: RO23BRDE410SV91837014100 (RON)
IBAN: RO08BRDE410SV38464034100 (EURO)

REVOLUT:
Ileana Monica Enulescu
IBAN: GB62 REVO 0099 7069 4734 64
BIC: REVOGB21