„Decizia este una foarte clară”

La cinci luni de la izbucnirea scandalului Caracal, DIICOT a cerut familiei Măceşanu să ridice certificatul de deces al Alexandrei.

Anunţul a fost făcut de Alexandru Cumpănaşu, care a şi explicat ce decizia a luat, alături de părinţii fetei dispărute. De altfel, nu este prima dată când unchiul Alexandrei este revoltat de faptul că anchetatorii pare că nu au luat în calcul ipoteza traficului de persoane.

Alexandru Cumpănaşu a anunţat pe reţelele de socializare că DIICOT i-a solicitat familiei sale să ridice certificatul de deces emis pe numele Alexandrei Măceşanu, fata dispărută după ce a urcat în maşina lui Gheorghe Dincă, la ocazie.

Vestea vine la scurt timp după ce fiul lui Gheorghe Dincă, Daniel Dincă, a atacat mai mulţi jurnalişti în faţă la CNA, ceea ce l-a scos din minţi pe Alexandru Cumpănaşu.

„DIICOT a cerut familiei mele să vină să ridice certificatul de deces pe numele Alexandrei, îngerului nostru şi al multor romani😡. Şi asta în timp ce familia Dincă, complice la răpirea Alexandrei este liberă şi DERBEDEUL de Daniel Dincă este liber să facă orice, eventual să şi omoare”, a transmis Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.

Unchiul Alexandrei Măceşanu a dorit să fie clar. Decizia familiei sale este „una foarte clară”: NU ridică acest cerificat de deces pentru că, din punctul lor de vedere, probele prezentate sunt „indirecte, puţine şi cu mari dubii (raportul INML). Ceea ce ne deranjeză cel mai mult este lipsa oricăror precizări cu privire la CINE l-a emis! Şi când”, a continuat unchiul fetei.

Luni, 23 decembrie, familia va da o declaraţie prin care să comunice oamenilor legii că refuză să ridice un astfel de document „fără corpul Alexandrei, cu o analiza INML pe care am dovedit-o deja împotriva propriilor norme, standarde, termene. Mai mult decât atât, fără ca Alexandra sa fie cautată de DIICOT şi să fie investigată temeinic pista traficului de persoane, deşi exista foarte multe probe în acest sens”, a mai spus Alexandru Cumpănaşu.