De ce a murit in realitate Ana Maria Paduraru?

Au trecut trei luni de când Ana Maria Păduraru a murit. Mămică de doar o lună, tânăra s-a stins din cauza septicemiei declanşate de un rest de placent nechiuretat. Care sunt concluziile anchetei DSP Brăila în cazul ei?

Jurnaliştii de la obiectivbr.ro relatează că, într-un răspuns primit la finele lunii ianuarie din partea DSP Brăila, instituţie care a demarat un control la cererea Ministerului Sănătăţii, se dă de înţeles că rezultatele verificărilor “constituie secret profesional, potrivit legii”.

Reamintim totuşi că, într-un comunicat de presă emis pe 8 noiembrie 2019, Ministerul Sănătăţii a transmis că vor fi făcute publice concluziile acţiunii de control. Mai mult, „acţiunea de control” a fost demarată „de urgenţă„.

Ana Maria Păduraru a murit la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei declanşate de un rest de placentă nechiuretat. Cel puţin, aceasta este cauza comunicată presei la scurt timp de la izbucnirea scandalului.

Brăileanca a născut pe cale naturală pe data de 5 octombrie 2019, iar pe 1 noiembrie 2019, seara, au apărut primele dureri: abdominale şi de picior. Ana Maria Păduraru a fost luată cu ambulanţa, dusă la Urgenţe şi transferată către secţia de Reumatologie a fostului Spital 3.

Acolo, susţin părinţii tinerei, i-a făcut făcută o radiografie şi i-ar fi pus diagnosticul de discopatie lombară. După ce i-ar fi fost prescris tratament antiinflamator, medicii au lăsat-o să meargă acasă.

Starea ei s-a înrăutăţit iar medicii au bănuit-o de meningită. Ana Maria Păduraru s-a stins în secţia de Terapie, pe 3 noiembrie. Necropsia arată că, din cauza unui rest de placentă nechiuretat.