Cum arata si ce mai face Sanda Taranu, la 81 de ani.

Sanda Taranu, cunoscuta crainica de la Televiziunea Romana, s-a nascut pe 7 ianuarie 1939, in Bucuresti. Dupa trei ani de Politehnica (Facultatea de Chimie Industriala), Sanda Taranu a urmat cursurile

Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, pe care le-a absolvit in 1963, pregatindu-se pentru o cariera de actrita. In timpul studentiei a colaborat cu Televiziunea pentru diverse emisiuni. Printre profesori l-a avut si pe regizorul Alexandru Finti.

La absolvirea facultatii a refuzat repartitia la teatrul din Craiova intrucat avea familie, fiind casatorita cu tenorul liric Nicolae Taranu.[3] In aceeasi zi, dupa amiaza, a fost invitata la Televiziune si,

dupa o lunga discutie cu vicepresedintele institutiei, i s-a oferit postul de crainica. Initial isi propusese sa refuze oferta, pentru ca isi dorea sa lucreze in teatru. In final, considerand mai bine optiunile pe care le avea, a acceptat postul.

La acel moment Televiziunea avea doar doi crainici, Cleo Stieber si Florin Bratescu (primul crainic al Televiziunii, din 1957); prima crainica fusese Mariana Zaharescu.

De-a lungul anilor, din dorinta de a se intoarce la teatru, si-a dat demisia de doua ori, dar a fost convinsa de colegi sa ramina.

Sanda Taranu este vaduva de zece ani, dar nu a incetat sa vina si acum la casuta de la Breaza, unde se incarca cu energie. Fosta crainica isi pastreaza fotografiile din tinerete la loc de cinste.

“Sunt la Breaza din mai. Ma simt foarte bine aici, sunt deconectata de la tot ce inseamna stiri negative si am activitati frumoase. La o casa cu curte nu prea te plictisesti. Ba, din contra, nu ai timp sa stai.

Sanda Taranu a fost emblema TVR