Cum a ajuns Viorica Dăncilă consultant de strategie al BNR: ”A contat experiența sa, care-i va deschide uși în Europa”

Din poziția de premier în care s-a remarcat prin nenumărate gafe, Viorica Dăncilă revine în prim-plan și nu oriunde, ci direct la Banca Națională.

Fosta șefă a Guvernului a devenit consultant și ar trebui să lucreze la strategia de trecere la moneda euro, în subordinea guvernatorului Mugur Isărescu. Acesta a fost validat pentru un nou mandat, pe când Viorica Dăncilă era la Palatul Victoria.

Acum, Dăncilă n-a dat concurs, a fost doar la un interviu, însă ″a contat experiența sa, care-i va deschide uși în Europa″⁣, susțin oficialii BNR.

De un an și jumătate de când a pierdut alegerile prezidențiale și toate funcțiile în PSD, Viorica Dăncilă sta acasă și declară că trăiește din banii soțului. Vestea că fosta șefă a social-democraților a revenit într-o funcție la cea mai importantă instituție financiară, Banca Națională, a surprins mulți specialiști din domeniu, mai ales că fostul premier lucrează de acum la BNR pe funcția de consultant de strategie în cadrul Biroului de ″sustenabilitate și economie verde″⁣.

Contractul Vioricăi Dăncilă cu BNR a început pe 15 mai, după ce fostul premier a susținut interviul de angajare în urmă cu doua săptămâni. O comisie a analizat experiența Vioricăi Dăncilă și a decis că se poate ocupa de problemele care țin de strategia politică pentru pregătirea intrării României în zona euro. Potrivit BNR, funcția este similară cu cea a unui expert. Unele voci susțin că salariul s-ar ridica la peste 2.000 de euro.