Cum a aflat Gabriela Cristea că suferă de o boală gravă a dinților: “Fără să am niciun simptom”

Gabriela Cristea vorbește deschis despre viața și familia ei, și abordează chiar și subiecte mai sensibile, legate de problemele de sănătate cu care se confruntă. Vedeta de televiziune a trecut prin două sarcini și s-a refăcut destul de repede, însă are niște neplăceri legate de dantură, pe care trebuie să le rezolve neapărat.

Boala cu care se confruntă Gabriela Cristea

Prezentatoarea emisiunii Mireasa – Urzeala Soacrelor a spus că are paradontoză, o boală care afectează dantura, și despre care nu știa până anul trecut. Pur și simplu a mers la dentist pentru o verificare și a aflat că trebuie să înceapă urgent tratamentul pentru a-și salva dinții.

Paradontoza este o afecțiune cronică de tip inflamator, una dintre cele mai grave boli ale dinților, care în timp, dacă nu este tratată, poate duce la pierderea dinților.

Debutul parodontozei nu este unul sesizabil, marcat de dureri sau stări acute de disconfort. Primele semne (sângerarea gingivală, inflamarea gingiilor, dureri ușoare) sunt adesea ignorate, în loc să fie un semnal de alarmă care să aducă pacientul la cabinetul stomatologic.