Cum arata si ce mai face Sanda Taranu, la 81 de ani.

Sanda Taranu, cunoscuta crainica de la Televiziunea Romana, s-a nascut pe 7 ianuarie 1939, in Bucuresti. 

La absolvirea facultatii a refuzat repartitia la teatrul din Craiova intrucat avea familie, fiind casatorita cu tenorul liric Nicolae Taranu.[3] In aceeasi zi, dupa amiaza, a fost invitata la Televiziune si, dupa o lunga discutie cu vicepresedintele institutiei, i s-a oferit postul de crainica. Initial isi propusese sa refuze oferta, pentru ca isi dorea sa lucreze in teatru. In final, considerand mai bine optiunile pe care le avea, a acceptat postul.

La acel moment Televiziunea avea doar doi crainici, Cleo Stieber si Florin Bratescu (primul crainic al Televiziunii, din 1957); prima crainica fusese Mariana Zaharescu.
De-a lungul anilor, din dorinta de a se intoarce la teatru, si-a dat demisia de doua ori, dar a fost convinsa de colegi sa ramina.

S-a retras din fata camerelor in 1998, din proprie initiativa, continuind insa colaborarea cu Televiziunea, ca narator la emisiunea „Teleenciclopedia”, ca traducator si ca realizator al emisiunii „Un zambet pentru varsta a treia”. De asemenea a colaborat la ziarul Cronica romana.

La 81 de ani, Sanda Taranu, are o energie de invidiat. Fosta crainica locuieste iarna in Bucuresti, iar primavara se muta la Breaza, unde are o casuta de poveste, potrivit click . Anul acesta, pandemia de coronavirus si cu starea de urgenta au gasit-o la curte.