CE S-A DESCOPERIT LA AUTOPSIA ANEI MARIA

Inițial, s-a spus că fata a murit din cauza septicemiei cauzate de o bucată de placentă rămasă în uter, după ce a născut. Acum, în urma autopsiei, s-a aflat că Ana Maria a murit din cauza unor modificări la nivel uterin, mai exact o hemoragie post-partum.

“In rezultat apare faptul ca moartea Anei-Maria a avut ca punct de plecare modificari la nivel uterin. Este vorba de o hemoragie post-partum, printr-o subinvolutie de situs placentar. Trebuia cineva sa ii spuna ca trebuie sa vina la control, dupa nastere. Ideea este ca, in momentul in care a ajuns la spital cu starea pe care a avut-o, ar fi trebuit in primul rand sa se faca un examen ginecologic si dupa aceea sa o trimita in alte parti.

Am aflat ca dupa ce a plecat acasa se simtea rau, era palida si spunea ca oboseste. Femeia a pierdut sange incet, incet, pentru ca subinvolutia de situs placentar determina o hemoragie mai putin zgomotoasa si, in timp, prin aceasta hemoragie cronica, in uter au aparut zone de necroza iar de acolo a aparut coagularea intravasculara diseminata, si in final, sepsisul. Evolutia Anei-Maria A FOST IMPREVIZIBILA, sunt niste cazuri rare. Pe mine m-a durut momentul in care a venit la UPU si la 19 ani, o lauza, este etichetata cu lumbago acut si trimisa la reumatologie. Parerea mea este ca, daca ar fi fost trimisa la ginecologie ar fi existat o sansa. Dar aceasta plimbare de la UPU la REUMATOLOGIE i-a fost fatala“, a declarat medicul legist, Gina Ilie, pentru infobraila.