Ce detalii ale crimei l-au dat de gol pe adolescentul care a violat-o şi a omorât-o pe fetița de 5 ani din Baia Mare

Acum câteva zile, justiția a vorbit în cazul crimei care a îngrozit Maramureșul. Ucigaşul micuţei Estera a fost condamnat și va fi internat 15 ani într-un centru de detenţie.

Credea că va scăpa nepedepsit. Anchetatorii s-au învârtit în jurul lui, l-au interogat și i-au luat ADN-ul, însă Alex Jiga n-a fost pus sub acuzare. Mai mult de un an a reușit să-i păcălească pe toți. “Nu ne așteptam la o așa capacitate de autocontrol de la un minor”, mărturisea profilerul Poliției Române, comisar-șef dr. Dorin Dumitran.

Câteva detalii l-au dat însă de gol pe criminal. Iar zilele trecute, Jiga a fost condamnat definitiv la măsura educativă a internării pentru 15 ani într-un centru de detenţie. Ziua de primăvară îngrozitoare a lui 2018 Estera Marcovici avea 5 ani și locuia împreună cu mama, tatăl vitreg și cei opt frați ai ei într-un bloc insalubru de lângă fostul combinat Cuprom din Baia Mare.

În după-amiaza zilei de luni, 30 aprilie 2018, Estera a ieșit la joacă în fața blocului și nu s-a mai întors acasă niciodată.  Seara, văzând că ea nu apare, familia a intrat în panică și a început să o caute prin zonă, iar în jurul orelor 23.00 a sunat la 112, cerând ajutorul. Dar înainte ca poliţia să ajungă acolo, trupul fetiței avea să fie găsit, într-o clădire dezafectată din apropiere, chiar de sora și de fratele Esterei.

Amprenta trecerii printr-un spațiu Fetița a fost violată și apoi ucisă cu o cărămidă. Crima s-a petrecut într-un spaţiu insalubru, pe care locuitorii blocurilor din jur îl foloseau pe post de toaletă publică.