Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, s-a întors din Belgia. Ce se întâmplă cu el după ce a ars în incendiul de la Spitalul Judeţean

Cătălin Denciu (48 de ani), medicul care a încercarcat să salveze cât mai mulți bolnavi de coronavirus, cei mai mulți imobilizați la pat, dependenți de oxigen, după ce secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ a luat foc, s-a întors din Belgia, după un tratament de mai multe luni.

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, s-a întors din Belgia. Cu doar câteva zile înainte de sărbătorile pascale, medicul a primit vestea că pericolul major a trecut și că poate pleca acasă!

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, s-a întors din Belgia

Cu trupul acoperit în proporție de 70 la sută de arsuri și într-o stare extrem de gravă, doctorul specializat în intervenții ATI a fost dus în Belgia, la Spitalul Militar „Regina Astrid”, cu o aeronavă care a decolat de pe Aeroportul Otopeni. Semnele tratamentelor și ale terapiilor pe care le-a primit în Belgia, dar și cele ale intervențiilor chirurgicale ce au urmat un plan complex, personalizat, ca urmare a scanărilor profunzimii rănilor, au început să se vadă. Specialiștii belgieni i-au refăcut țesuturile distruse și, la un moment dat, l-au și detubat. În toată această perioadă, lângă el s-a aflat soția sa, Alina, tot medic la Spitalul din Piatra Neamț, dar ginecolog, scrie EVZ.