Capitala a depășit pragul critic de 6 la mie. Anunțul autorităților

Capitala a depășit pragul critic de 6 la mie, a anunțat prefectul Capitalei, ceea ce înseamnă că s-ar putea introduce noi măsuri. Anunțul autorităților.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că rata de incidență a ajuns marți, la 6,22, potrivit Digi24. În acest moment sunt în discuție mai multe măsuri de restricție. Deși s-a depășit pragul critic de 6 la mie, acest lucru nu înseamnă neapărat carantinarea Bucureștiului.

Capitala a depășit pragul critic de 6 la mie

Conform prevederilor legale în vigoare, orașele care au o rată de infectare mai mare de 6 la mie sunt obligate să intre în carantină, însă această decizie este luată de autoritățile locale, în colaborare cu Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„Se discută mai multe măsuri! Nu pot să vă spun acum care măsuri vor fi propuse”, a declarat, marți, prefectul Capitalei.

Acesta susține că deschiderea restaurantelor a contribuit mult la explozia de cazuri noi de COVID în București.

„În anumite restaurante nu se respectă deloc anumite măsuri care au fost impuse, respectiv să se funcționeze doar pe terase și să se respecte și definiția terasei și acele petreceri care sunt fără respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niște posibile focare de infecție”, a mai spus acesta.

Capitala a depășit pragul critic de 6 la mie. Anunțul autorităților

Ce înseamnă carantina de weekend?

Autoritățile au explicat că nimeni nu își dorește un lockdown total și că se încearcă pe cât de mult posibil evitarea acestuia. Sistemul de sănătate este deja suprasolicitat, iar unele eventuale măsuri suplimentare vor veni tocmai pentru a mai lua din presiunea de pe umerii medicilor și a spitalelor.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a propus carantina de weekend, fiind convins că rata de infectare din București este mai mare decât cea raportată.