Capcana din noua declarație pe propria răspundere. Ce au descoperit cetățenii

Noua declarație care trebuie completată pentru a putea părăsi localitățile de domiciliu ar îngrădi dreptul la libera circulație al populației, susțin unii români care au descoperit o capcană în noul formular.

S-a descoperit o capcană în noua declarație pe propria răspundere. ”Este discriminare”
Noua declarație ce trebuie completată, potrivit stării de alertă, pentru a putea ieși din localitățile de domiciliu ar îngrădi

dreptul la libera circulație al românilor, susțin unele voci. Astfel, din noul formular a dispărut rubrica ”asigurare de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”.

Românii susțin că asta este discriminare. ”A dispărut rubrica de asigurare de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor. Asta înseamnă că o persoană care locuiește la 15-25 de kilometri de cel mai apropiat oraș sau orașul reședință de județ, nu mai poate merge să-și procure

medicamentele, la bancomat, la supermarket și va fi nevoit să cumpere ce găsește în localitate, la prețuri care aproape s-au dublat. Nu este discriminare? Nu se îngrădește dreptul aliberă circulație? Ruține!”, a scris Mihaela Mihai într-un comentariu pe Facebook.

Capcana din noua declarație pe propria răspundere. Ce au descoperit cetățenii
Capcana din noua declarație pe propria răspundere. Ce au descoperit cetățenii
Poliția nu poate da amenzi celor ce nu respectă prevederile legale
Odată cu starea de alertă, care va intra în vigoare luni, 18 mai, românii vor fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere. Astfel, nu se va mai putea ieși din localitățile de domiciliu decât pentru niște motive bine stabilite de autorități.

De asemenea, noile reguli impuse de starea de alertă sunt prevăzute cu amenzi, dar amenzile nu pot fi aplicate încă. Spre exemplu, poliția a făcut controale la metrou, pentru a identifica persoanele care nu poartă mască.

Măștile de protecție, obligatorii în spațiile publice închise
Măstile de protecție trebuiesc purtate obligatoriu în spațiile publice închise, precum și în mijloacele de transport. Astfel, polițiștii nu i-au putut amenda pe călătorii care nu purtau mască.

Poliția, în lipsa cadrului legal, nu a putut da amezi, ci doar le-a dat avertisment celor care nu respectau prevederile legale Amenzile pentru persoanele care nu poartă mască de protecție în spațiile publice închise, potrivit legii ce va intra în vigoare luni, 18 mai, poate ajunge până la 2500 de lei. scrie playtech.ro