Cântărea La Naștere 400 De Grame

Când Manushi s-a născut, nimeni nu credea că va supraviețui, avea pielea purpurie și cântărea doar 400 de grame, iar medicii spuneau că șansele ca ea să supraviețuiască erau minime, însă acum povestea ei incredibilă se răspândește peste tot în lume.

Totul a început în a 28-a săptămână de sarcină, când o ecografie a arătat ceva ce nici ea nici altcineva nu voia să audă. Fluxul sanguin nu mai ajungea la placentă, ceea ce putea fi fatal pentru copil.

Medicii au fost nevoiți să facă o decizie riscantă și neașteptată: o cezariană de urgență. Când fetița s-a născut, piciorul ei măsura cât buricele degetelor tatălui ei, uimind pe toată lumea. Avea doar 400 de grame și 21 de centimetri în lungime, și, ca să înțelegeți cât de gravă era situația: un nou-născut are nevoie să cântărească cel puțin 2,5 kilograme pentru a fi considerat sănătos, în plus, ar trebui să aibă 50 de centimetri lungime.

Când a venit pe lume, Manushi nu respira, fiindcă plămânii unui bebeluș se maturizează abia la 34 de săptămâni de sarcină; organele ei nu erau dezvoltate, iar pielea îi era sensibilă și subțire ca hârtia. După șapte săptămâni de la naștere, Manushi a reușit să mănânce lapte și a început să respire singură, în timp ce ochii și creierul începeau să se dezvolte. La spital a primit multe transfuzii de sânge.

Cazul lui Manushi s-a răspândit în întreaga lume, iar imaginea cu piciorul ei care măsura cât buricele degetelor tatălui său a devenit un simbol al vieții și al speranței pentru milioane de oameni. Fetița-miracol, așa cum o numesc unii, a putut fi luată acasă abia pe 15 ianuarie 2018 iar în prezent cântărește 2,4 kilograme.