Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Anunțul oficial făcut de președintele PMP

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube și continuă să afecteze oamenii. Mai multe domenii au suferit schimbări din cauza virusului, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebui să se desfășoare în vară, au fost amânate.

Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În acest context, și fostul președinte, Traian Băsescu, și-a anunțat, în mod oficial, candidatura la alegerile locale.

Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Anunțul oficial făcut de președintele PMP
Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat marți, că fostul președinte Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei, explicând că aroganța celorlalți i-a împins în această situație.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Este opțiunea noastră și pe candidatura domnului președinte vom miza la alegerile locale. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP.”, 

Traian Băsescu a explicat că, în cazul în care va câștiga alegerile, este dispus să renunțe la luxul de care se bucură în calitate de europarlamentar, în favoarea postului de primar, pe motiv că a lăsat lucrurile neterminate. Conform calculelor făcute de către fostul președinte, candidatul dreptei, Nicușor Dan, are șanse foarte mari de a pierde alegerile, pentru că PMP este un partid care a avut în jur de 10 % în București la alegerile precedente.