Când vor intra în PLATĂ măririle de pensii

Anul viitor pensionarii vor primi bani mai mulți la pensie. Actuala Lege a pensiilor, care prevede şi majorarea cu 40% a punctului de pensie începând cu data de 1 septembrie 2020 se va aplica în această formă.

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, toate drepturile de natură salarială ale angajaţilor din sistemul bugetar. Dar şi drepturile de pensie acordate în baza actelor normative în vigoare vor fi menţinute.

„Din nou mă întorc la programul de guvernare şi acolo scrie foarte clar că plata drepturilor salariale legale în vigoare, precum şi a drepturilor de pensie este garantată conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Când vor intra în PLATĂ măririle de pensii
Deci, da, răspunsul este categoric, aplicăm Legea pensiilor în formula actuală, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie. Întotdeauna am susţinut creşterea puterii de cumpărare, a veniturilor pentru toţi românii, fie că sunt în sistemul public, în sistemul de economie privată sau la pensie.

Asta e o promisiune pe care am hotărât să o respectăm”, a afirmat Dancă la România TV. Acesta a respins informaţiile potrivit cărora PNL ar intenţiona să iniţieze un proiect de act normativ care să prevadă modificarea Legii pensiilor, astfel încât majorarea cu 40% a punctului de pensie să nu fie acordată.

Când vor intra în PLATĂ măririle de pensii
„Nu modificăm Legea pensiilor în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie”, a precizat Ionel Dancă. Pe scurt, legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019. Astfel, valorile punctului de pensie vor fi următoarele:

a) la 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;

b) la 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;

c) la 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.