Breaking news! Iohannis, anunț de ultimă oră. Decizii cruciale în ședința CSAT

Președintele Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultimă oră, în plină pandemie de coronavirus. S-au luat decizii cruciale în ședința CSAT care tocmai s-a terminat. Șeful statului le-a făcut publice.
Ultima Oră
15:55

SUA anunță expulzarea acestor persoane! O nouă lovitură pentru China
15:45

Bulgaria va ridica o interdicție importantă de la 1 iunie! Veste bună pentru turiști
15:35

Își bat joc de România. Dezvăluirea făcută chiar de un ministru din Guvernul Orban: Asta se întâmplă
15:30

Dan Barna anunță o colaborare între USR și PNL! Acuză o aglomerație de mini-PSD-uri în Parlament
15:20

UE are planuri mari pentru companii. Anunțul făcut de Comisia Europeană
15:12

Se dau cel puțin 40.000 de euro! Cine va putea lua banii. Anunț oficial de la Guvern
15:10

BASF a emis obligațiuni corporative în valoare de 2 miliarde de euro
15:00

A început producția primului prototip PAK-DA, noul bombardier rusesc
Decizii cruciale pentru România în plină pandemie de coronavirus. Klaus Iohannis a vorbit despre ceea ce s-a decis în CSAT în privința securității naționale a țării.

Iohannis, anunț de ultimă oră
„Am făcut analiza noii strategii naționale a apărării în perioada 2020-2024. În primul rând, strategia a fost elaborată în contextul pandemiei care a afectat toată lumea și a declanșat o criză economică. Pandemia ne obligă să creștem capacitatea de gestionare a crizei pe plan medical, educațional, asigurării serviciilor publice și creșterea rezilienței economice. Strategia a fost elaborată in contextual unei pandemii care a declanșat o criza economica profundă la nivel global.

Strategia oferă răspunsuri la întrebările esențiale pentru asigurarea securității țării și a cetățenilor. Politicile publice vor fi concepute și implementate având ca beneficiar final cetățeanul. Românul să aibă încredere că instituțiile îl apără și protejează. Pe lângă apărarea armată, strategia vizează și alte dimensiuni precum politica externă, sănătatea, economia securitatea energetică sau cibernetică.

România trebuie să își apare cetățenii oriunde s-ar afla ei și să le respecte drepturile, România este un stat care își apară valorile interesele dar și resursele naturale.

Doar cunoscând în profunzime societatea pot fi definite bine riscurile și vulnerabilitățile. Siguranța cetățeanului rămâne un element cheie.

Trebuie modernizat și cadrul legislativ. Astfel, să facă posibilă provocarea noilor instituții din domeniul securității naționale. Totul are la bază conceptul unei Românii normale. Documentul va fi transmis Parlamentului și sper ca în cel mai scurt timp să fie aprobat”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.