Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. Medicii nu au ce să-i facă

Boala de care suferă Mircea Badea. Realizatorul tv Mircea Badea suferă de o afecțiune incurabilă, și anume intoleranță autoimună la gluten. Studiile recente arată că între 1:300 până la aproximativ 1:100 din populație are boala celiacă. Cu toate acestea, frecvent, această afecțiune rămâne nediagnosticată.

Realizatorul tv Mircea Badea a recunoscut că suferă de o afecțiune incurabilă, și anume boala celiacă. Carmen Brumă, soția sa, este extrem de îngrijorată de intolerența acestuia la gluten și are grijă de meniul lui Badea. Deși nu se afișează prea mult public, cei doi au o relație foarte strânsă și Carmen a declarat că Mircea este un soț cum mulți și-ar dori. Acesta se implică mult în familia lor, chiar dacă emisiunea sa este noaptea și ajunge acasă la 3 dimineața.

Boala celiacă este o afecțiune autoimună cu predispoziție genetică. Aceasta, netratată sau incorect tratată poate avea consecințe grave asupra sănătății. Dintre acestea amintim osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier și anumite forme de cancer. Totuși, în 85% dintre cazuri, oamenii trăiesc cu boala celiacă fără ca măcar să știe de existenta acesteia.

Boala de care suferă Mircea Badea

Boala de care suferă Mircea Bacea este o intoleranță la gluten, prin urmare acesta nu poate consuma niciun aliment care coține gluten. De exemplu pâine, cartofi, orez sau orice alte alimente banale pe care prezentatorul emisiunii „În Gura Presei” trebuie să le evite pentru a nu-și face rău. A fost la mulți doctori, dar verdictul și singura soluție este una clară. Și anume un stil de viață sănătos și exclus glutenul din alimentație.