Bilanțul ajunge la 198 de morți

Crește alarmant numărul deceselor cauzate de noul coronavirus.

Ultimele 13 au fost anunțate de autorități marți după-amiază. Cele mai multe în Arad și Suceava. Sunt 198 de victime ale COVID-19.

Ziua de azi a adus și 360 de cazuri noi – totalul a trecut de 4.400.

Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a anunţat că starea de urgenţă se prelungeşte cu 30 de zile, până pe 16 mai. Iar autorităţile atrag atenţia că vârful epidemiei nu a fost atins.

Grav este că s-au îmbolnăvit foarte mulţi doctori şi asistente, iar sindicaliştii care îi reprezintă spun că într-o lună vor fi toţi bolnavi, dacă se păstrează ritmul infectărilor din spitale.

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a decedat din cauza coronavirusului

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu marți, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.